Sunday, February 1, 2009

2.2. Viimeinen päivä

Eilinen ilta Lao Shen teehuoneella oli ihan mukava viimeinen kokemus kiinalaisesta kulttuuritarjonnasta. Lavalla nähtiin tanssijoita, muusikoita, taikuri, kasvojen vaihtaja ja tietysti kung fu -taiteilijoita. Kasvojen vaihtaja oli tosin jotenkin parempi siellä Beijing Night Show'ssa. Pöydissä oli pieniä snackseja ja teetä kupissa kaiken aikaa. Ikävää vain, että koko ajan oli samaa vihreää teetä, joka sitten muuttui tietysti varsin kitkeräksi. Mukavaa olisi ollut maistella erilaisia teitä. Lämpöinen tila oli täytetty tehokkaasti pöydillä ja meidän keskikarsinasta ei enää kunnolla nähnyt lavalle. Oikeastaan vain ihan eturivin paikoilta pystyy seuraamaan esityksiä täysin siemauksin. Kokonaisuudessa paikka on uusi, mutta perinteisesti sisustettu. Sitä voi käydä ihmettelemässä ihan päiväsaikaankin ja pistäytyä samalla teepuodissa, jonka valikoimat olivat vaan yllättävän suppeat. Teetäkin varmaan voi sitten maistella toisen salin puolella.

Kello on jo puoli kolme ja viimeinen päivä täällä menossa. Ikävää. Olisi ollut mukavaa viettää täällä viikko tai pari lisää näin terveenäkin. Vielä jäi käymättä kirjastoissa. Täällä on vain pari suurta kirjastoa. Ei siis mitään kirjastoketjua sivupisteineen. Beijing Capital Museumissakin oli tarkoitus vierailla, mutta en onnistunut tekemään varausta verkossa eikä puhelimenkaan silloin siellä vastattu. Viime viikon se sitten olikin kiinni. Museoon pitää nimittäin tehdä varaus puhelimitse tai netitse 3 päivää ennen menoa. Virallisen selityksen mukaan tämä on joustavin keino pitää huolta, ettei museossa ole liikaa kerralla väkeä. Viime viikkoina enimmäismäärät eivät ole olleet lähelläkään ylittyä, mutta kenties heillä on jotain muuta hupia kävijöiden passien numeroista ja muista henkilöllisyystiedoista. Nää on näitä kiinalaisuuksia. Muuten on sairastelusta huolimatta ehtinyt aika hyvin käydä niissä paikoissa, joissa oli tarkoituskin täällä Pekingissä.

Aamupäivästä kävin vielä viimeisen kerra Wallmartissa ostamassa vähän evästä ja hyvästelin sitten riisikeittimen. Tavaroiden mahdutus laukkuihin vaati oman aikansa ja vielä pitäisi saada urheilukamat sovitettua mukaan. On nimittäin seuraavaksi tarkoitus käydä salilla, vaikka eilinen kyllä tuntuu jaloissa. Sitten voisi lueskella. Pekingiin liittyvä linkkikokoelma ja "matkamuistio" on vielä työn alla. Sen heitän tänne blogiin ehkä vasta sitten Suomessa. Sepon kotiuduttua töistä lähdetään vielä vähän kierrostelemaan ulos ja syömään johonkin.

Huomenna koneen pitäisi nousta siiville 11.40 ja laskeutua sitten Suomeen 14.20 muistaakseni. Matka-aika on kuitenkin reilu 8 tuntia. Hauskaa tuo ajalla leikittely. Koko Kiinaa on muuten samassa aikavyöhykkeessä. Aika pohjautuu tietysti auringon liikkeisiin täällä idässä, joten lännessä sitten aurinko nousee ja laskee aika mielenkiintoisiin aikoihin ympäri vuoden.

No comments:

Post a Comment