Tuesday, December 23, 2008

20.12. Saapuminen

Kone laskeutui 3 tuntia myöhässä Pekingin kentälle. Lähtö Helsingistä viivästyi teknisen vian takia. Sen me matkustajat saimme tosin tietää vasta koneeseen kuulutuksen yhteydessä. Finnair sentään pahoitteli kerran tai kaksi viivästystä yhdellä lauseella ja antamalla 17 euron kupongin, joka tuli käytettyä tuliaisjuomiin. Eipä kyllä vakuuttanut Finnair palvelullaan... Koneessakin ääni pomppi miten sattui elokuvia katsellessa jalkojen mahtuessa juuri penkin väliin. Reilun 7 tunnin lennon aikana onnistuin onneksi torkkumaan. Idästä nouseva aurinko antoi herätyksen ja valaisi upean lumihuppuisen vuoristomaiseman.

Pekingin kenttä hohti uutuuttaan ja työntekijöitä näytti riittävän. Joka vessassakin oli oma puunaajansa. Kiinalaisten merkkien lisäksi kaikki ohjeistus oli myös englanniksi. Seppo löytyi vastaanottokomiteasta ja lähdimme taksilla Kiinan kotiin. Toinen vaihtoehto olisi ollut käyttää junaa ja metroa. Taksikuskin opastus tapahtui kuulemma käytännölliseen tapaan asuntomme käyntikortilla. Kuski sitten soitti siinä näkyvään numeroon ja sai tarvitsemansa lisäohjeistukset.

Edellisen kerranhan blogi oli käytössä Kanadassa ja löytyy yhä alla olevasta osoitteesta, jos tekee mieli vanhoja merkintöjä vilkaista
http://hannakanadassa.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment