Friday, December 26, 2008

26.12. Akrobatiaa

Tänään onnistuimme löytämään tien akrobaattiteatteriin ja ostettua liputkin. Vip-liput tietysti myytiin, mutta olipa sitten hyvät paikat katsella. Aivan käsittämättömiä temppuja:tasapainoa, rohkeutta ja voimaa vaativia suorituksia. En aiemmin ole vastaavia missään nähnytkään. Turvaköydet olivat sentään välillä varmistuksena. Hieman vaikeaa tarkemmin kuvailla temppuja. Ne pitäisi itse nähdä. Ennen teatteria teimme metromatkan idän suuntaan. Korkeita asuintaloja, pieniä kauppakujia ja muutama tehdassakin tuli vastaan. Viimeiset huonot ja neuvostomaiset talot joutuvat varmaan pian uudempien, korkeampien ja kiiltävien talojen edessä väistymään. Niitä kun oli jo aika tavalla rakennettu ja varmaan enemmän jo suunniteltu. Metrosta emme tällä kertaa edes maastoutuneet, sillä reitti kulki maanpäällisenä. Lisäksi ilma oli aivan kauhea:pahanhajuista ja auringon hämärtävää.

Tänään on ilma ollut ensimmäistä kertaa todella saasteista tällä meidänkin alueella. Sumua se ei voi olla, koska täällä on erittäin kuivaa. Lisäksi harmaa harso leijui paikoitellen metroasemillakin maan alla. Toivottavasti ei usein ole tällaisia päiviä. Muutamilla ihmisillä on näkynyt hengityssuojaimia käytössä. En tosin tiedä, ovatko ne pelkkää kangasta vai jonkinlainen teknisempi versio. Todella kummallista, kun on niin hämärää. Muina päivinä on ollut erittäin kirkasta. Mitään oireita ei kuitenkaan tullut.

Huomenna retki Kiinan muurille. Tiedossa aikainen lähtö, joten pitänee pian painua pehkuihin.

1 comment:

  1. Moi! Onpas hauskaa lukea teidän seikkailuista siellä toisella puolella palloa :)) Kiva, että jaksat päivittää kuulumisianne - tulen tänne kohta uudestaan!

    ReplyDelete