Tuesday, December 30, 2008

29.12.-30.12. Oleilua


Nämä pari päivää onkin mennyt mukavasti ihan lueskellessa, oleillessa, kuntoillessa ja matkoja suunnitellessa. Tänä aamuna sentään reippailin tästä meiltä Tiananmeninaukiolle ja ihmettelin uutta konsertti- ja teatteritaloa, joka on sellainen metallinen pallura.Lähelle ei päässyt, koska oli vartijoita jokaisella kulkuväylällä. Matkaa tuli reilut 5 kilometriä. Sitten kävin hieman ruokaostoksilla. Kaikenlaisia itselle ihmeellistä ja erikoista saa kyllä, varsinkin kuivattuna. Sieniä, kaloja, hedelmiä, vihanneksia ja lihaa on myös tietenkin myynnissä erilaisissa tyhjiöpakkauksissa ja ihan tuoreina. Kaloja uiskentelee akvaarioissa.Hedelmät ja vihannekset keräillään itse pusseihin samoin kuin leipomotuotteet ja kiikutetaan sitten punnittavaksi. Hintalapulla sitten myyjä sulkee pussin kätevästi kiinni siten, että viivakoodin voi kassalla lukea.

Joulukuuset ovat yhä paikoillaan, mutta kauppaan oli jo ilmestynyt kunnolla härkiä roikkumaan ja niitä kiinalaisia punaisia lyhtyjä, vaikka kiinalainen uusi vuosi tai kevätjuhla alkaakin vasta 26.1. Ilmeisesti tätä kalenterivuoden vaihtumista ei juurikaan huomioida muuten kuin, että 1.1. on vapaapäivä. Koska se sattuu olemaan torstai, on monessa työpaikassakin perjantai vapaapäivä. Mutta sitten mennäänkin jo sunnuntaina töihin.

1 comment:

  1. Ja just kun meinasin toivotella teille hyvää uutta vuotta sinne! Mut voi kai sitä toivotella joka tapauksessa: onnellista vuotta 2009 :)) Rentouttavaa oloa ja eloa vapaapäiviksi! Mäkin yritän tässä lähiaikoina päivitellä omaa blogiani, ollut vähän joulutauolla.. kun sain tässä joulun aikoihin mieleen tehdä pari muuta blogia, kielenoppimiseen liittyen..

    ReplyDelete