Monday, January 12, 2009

14.1. Tööt tööt ja sian niskaa

Palattiin äsken kotiin iltaruoalta läheisestä ravintolasta Silkimarketin liepeiltä. Munakoisoannos oli jälleen illan varma valinta, jonka lisäksi kokeilimme kaalia, marinoituja kurkkuja ja nuudeleita. Nuudelit ovat täällä tosiaan erilaisia kuin ne muutaman kymmenen sentin paketeissa saatavat kuivapaketit Suomessa. Nuudeleita on eripaksuisia ja eripituisia ja ne muistuttavat pikemminkin tuorepastaa, myös keitettynä. Kokeilematta jäivät tällä kertaakin sian korvat, lampaan pää ja kalan silmät sekä monet muut herkut. Enää käärmeet, sammakot, jänikset, kyyhkyt ja kilpikonnat eivät tosin jaksa ihmetyttää ruokalistalla kuten eivät kaikenlaiset sisäelimetkään. Punaisia chilin paloja on muuten miltei kaikissa ruoissa.

Liikennekäyttäytymiseenkin on ehtinyt tottua, mutta hämmästelyn aiheita silti välillä löytyy. Tänään näin, kuinka pikkubussista hyppäsi ihminen purkaamaan kaistojen välisiä esteitä, jotta kääntyminen onnistui ilman turhia mutkia. Eilen puolestaan hämmästyin, kun yksi auto pysähtyi suojatien eteen. Tosin syy sitten selvisi jonkin ajan päästä, kun takapenkiltä nousi kyytiläinen ulos. Viimeiset 400 metriä taksissa kestivät tänään 9 minuuttia. Kävellen olisit perillä. Tööt tööt tööt ja massalla ohi. Bussit ovat parhaita kiilaajia.

Rakentaminenkin on täällä hieman erilaista. Ikkunat saattavat jatkua eri kerroksiin, kylpyhuoneen ja keittiön putkien saumakohtia kittaillaan tai massoitetaan jotenkin ilmeisesti vesivahinkojen estämiseki. Suihkuverho, lattian viistoaminen tai jonkinlainen kynnys suihkun ja muun tilan välillä voisi kenties olla tehokkaampaa. Lattioita on tyylikästä verhoilla kokolattimatolla tai sitten kaakelilla. Samoin kuin jatkaa maalailua vähän yli suunnitellun tai tapettia. Mukavia uusia yhdistelmiä. Sähköjohtojen kulkua voi vain kuvitella. Homeongelmia ei tietenkään ole.

Matkat jäänevät tosiaan valitettavasti tekemättä, mutta kyllä Pekingissäkin riittää ihmettelemistä. Paul Therouxin Rautakukon kyydissä-Junalla halki Kiinan vie kyllä sohvalta mukavasti matkalle.

No comments:

Post a Comment