Sunday, January 18, 2009

18.1.Korkeuksissa


Flunssaisina lähdimme Sepon kanssa sunnuntaikävelylle Tanun ja Miran jäädessä kotiin. Kipusimme kielletyn kaupungin pohjoispuolella olevalle Jingshan-nimisen puiston huipulle ihailemaan Pekingiä. Istuskelimme muutaman muun retkeläisen kanssa buddhalaisen temppelin kaiteilla keväisessä auringonpaisteessa. Aurinkolasit olisivat olleet tarpeen. Emme olleet kovin korkealla, mutta kaupunkia oli mukava katsella. Kirkkaat kanavien ja lampien jäät olisivat kyllä houkutelleet retkiluistelemaan. Muutamia ihmisiä jäällä näyttikin olevan, mutta ilmeisesti jonkinlaisen kelkan kanssa huvittelemassa. Beihai-puistossa olevan valkoinen pagoda näytti lähinnä neuvostomomulta, joka ei houkutellut lähempään tutustumiseen.

Puistossa oli paikallisia asukkaita sunnuntaipuuhissa: hyppimässä narua toppatakin ja käsilaukun kanssa, tanssahtelemassa yksin ryhmässä, räppäämässä tai ehkä pikemminkin joikaamassa tai loitsuamassa, laulamassa, pomputtelemassa pingispalloa... Melkoinen kakofonia korvilla. Voimistelijoita ei kyllä näkynyt. Kenties taijitakin harrastetaan vain aamuisin.

Illalla siirryimme yhä korkeammalla. Aivan kotinurkillamme on Pekingin korkein baari 65. kerroksessa. Hissimatkalla menivät tietysti korvat lukkoon. Loungemusiikin tahdittamana nautiskelimme Tanun ja Miran lähtiäiscoctaileja ja ihailimme kaupunkia. Olimme varautuneet huikeisiin hintoihin, mutta drinkit maksoivat 75 yuania (n.9 euroa), mikä tuntui ihan kohtuulliselta. Lista oli tosin yllättävän suppea. Pyynnöstä olisivat varmaan kyllä sekoitelleet muitakin drinkkejä. Hieno paikka kuitenkin jo pelkästään näkymien takia. Yläkerrassa olisi voinut illallistaakin. Mietin, kuinka kääpiöltä Torni ( se ravintola Helsingissä siis) mahtaisikaan näytää tämän Park Hyattiin rinnalla.


Paikka täytyy tietää, sillä sinne ei ole mitään opasteita eikä edes alakerrassa kylttiä. Sitä ei myös ole mainittu noissa oppaissa. Ruuhkautuisi varmasti liikaa. Vessassa ei ollut ikkunoita, mutta käsienpesupaikalla kylläkin.
http://beijing.park.hyatt.com/hyatt/hotels/index.jsp

No comments:

Post a Comment