Friday, January 16, 2009

16.1. Maanalainen kaupunki suljettu




Akrobatia jaksoi ihmetyttää toistamiseen. Tällä kertaa kävimme neljän hengen voimin Tiandin teatterissa Dongsishitiaon metroaseman lähellä. Kummallista, kuinka ihminen voi taipua mitä kummallisempiin asentoihin ihan luontevan ja helpon näköisesti tai oppia jonglööraamaan viiden pallon kanssa steppiaskelin. Nuorista esiintyjistä tuli vain ikävästi mieleen kurinalainen koulutus rankaistuksineen ja uhkailuineen. Olisi mielenkiintoista tietää noidenkin esiintyjien tausta.

Akrobatia pelasti päivän, joka muuten on valahtanut aika tavalla turhasti ohi. Päivä alkoi huonosti, kun taksi mateli räätälin puotiin etanavauhtia. Tiet olivat ihan tukossa siis klo 11 perjantaina. Olimme kuvitelleet pääsevämme nopeammin kuin metrolla ja kävellen. En tiedä, onko ruuhkaisuus normaalia vai johtuuko se perjantaista vai lähestyvistä vapaista. Räätälin luona saimme jonottaa seuraavaksi. Vaatteet olivat suunnilleen sopivia, mutta ne piti jättää vielä sinne muutoksia varten. Työn jälki ja laatu oli kyllä Liza Taylorilla huonompaa kuin olimme olettaneet. Kankaiden laadullakaan ei voi kehuskella. Eipä ole siis hinta-laatusuhde kohdallaan. Täytyy toivoa, että lopullinen tulos kuitenkin on kohtalainen.

Päivän tavoitteena oli uppotua maan syövereihin ja tutustua underground cityyn. Mao kun on aika tavalla rakennuttanut ja suunnitellut maanalaista kaupunkia ydintuhojen varalta herkkusienien kasvatuspaikoista alkaen. Kyselyitten ja kävelyharhailun jälkeen löysimme lopulta sisäänkäynnin todetaksemme sen olevan suljettu. Olisi siis pitänyt googlata ja lukaista vaikka wikipediaa, jossa asiasta mainittiin.

Flunssa on vaivannut Tanua ja Miraa koko viikon ja tänään Mira kävi lääkärissä. Onneksi vakuutusyhtiön sopimuspaikka löytyi läheltä ja käynti sujui vaivatta. Tuliaisina oli neljä purnukkaa länsimaalaisia lääkkeitä. Lääkärikin oli ollut amerikkalainen.Harmi homma, kun lomalla sairastuu. Oma nenäkin vähän tuhisee.Sellaisia me isonenät ollaan. Kiinalaiset kutsuvat kuulemma länsimaalaisia isoneniksi ihan yleisesti. Kiinan kielestä voisikin huomenna kirjoitella. Hauskoja englanninnoksia on roppakaupalla tullut piristykseksi vastaan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Underground_City_(Beijing)

No comments:

Post a Comment